“One man’s waste is another man’s resource” er et ordsprog som er brugt af mange og i mange sammenhænge. Det er dog ikke desto mindre sandt, når man betragter den energi, som er til stede i spildevand.

Temperaturen på spildevandet varierer naturligt med årstiden - den ligger ved 6 – 10°C i de koldeste måneder af året og 15 – 20°C i de varmeste. Med en varmepumpe i kredsløbet vil vandet kunne afkøles til 2-5°C og den afgivende energi kan kobles ind og udnyttes i fjernvarmesystemet.

Rentabilitet og systemsammenhæng

Effekten af energien er afhængig af det flow der sendes gennem systemet. Koblet med en nutids- og fremtidsbetragtning om udviklingen af oplandet, som leverer spildevand til systemet, har man en vurdering af systemeffektiviteten og rentabiliteten.

Ressourceudnyttelse

Ressourceudnyttelse er et kernebegreb, som har vundet indpas i de senere år, og den nødvendige regulering er tilstede for at udnytte energien i spildevandet.

Potentialet er stort, og gennem en fælles dialog kan vi afdække muligheder og findeløsninger samt koble lokale ressourcer sammen til fælles bedste.

Mulighederne ved spildevandsbaserede energisystemer er mange. Processen for at nå i mål involverer en række aktører, interessenter og ikke mindst forbrugerne, som fungerer både som leverandører og aftagere i proces flowet.

Lars Hjortshøj Jacobsen
3032 5125

Energi fra grund-, spilde- eller havvand? Vi har viden og kompetance

Kontakt os

Om ATES A/S

Energiløsninger baseret på grundvand, havvand og spildevand
Læs mere

Projektering

Vi har lang erfaring med projektering af geoenergi projekter
Læs mere
Cookies
2023 © Envatek
Dixon Creatives